Cafe

Even voorstellen

Wij zijn een klein en gezellig team dat zich elke dag inzet om onze gasten een fijne tijd te bezorgen. Mark en Gertjan zijn de eigenaren en tevens vaste gezichten van De Compaen. Het zijn twee echte gastheren. Mark onderscheidt zich voornamelijk door het organiseren van evenementen en activiteiten en Gertjan door zijn sociale interactie met gasten.

Naast de vaste gezichten van De Compaen, bestaat ons team uit collega’s die zich met enthousiasme voor u inzetten. We kenmerken ons door het persoonlijke contact, wij leren onze gasten echt kennen. Wij begrijpen dat niets vervelender is dan lege glazen wanneer u met vrienden een biertje gaat drinken. Daarentegen begrijpen wij dat u voor een rustige borrel het tempo graag wat lager houdt. Door u beter te leren kennen passen wij ons aan u aan.

De meest beruchte Barbarijse zeerover

Voor ons staat de naam ‘De Compaen’ voor vriendschap en kameraadschap, maar de geschiedenis vertelt het volgende hierover. Claes Gerritzoon Compaen was omstreeks 1620 een zeerover van de geuzenbende van Dirck Duyvel die zich in de Zaanstreek tegen het landsbestuur verzette. In opdracht van belangrijke kooplieden veroverde hij vijandelijke handelsschepen. Claes Compaen voelde zich benadeeld bij de verdeling van de opbrengsten en besloot voor zichzelf te gaan varen. Hij kocht zijn schip De Walte, een schip met 17 kanonnen en plaats voor 80 bemanningsleden, waarmee hij schatrijk werd. Hij veroverde meer dan 350 schepen, en gaf zichzelf de namen Neptuun ende Conick vande Zee. De buit van zijn veroveringen werden verdeeld onder alle bemanningsleden, waardoor iedereen vol lof sprak over Claes Compaen. Claes Compaen komt terug in ons logo en in onze houding naar onze gasten.

Nieuwe Stationsstraat 316711 AG Ede

Dagelijks open vanaf 15:00 uur

Bel voor info:  +31 318 303 905